Wow, een hele pagina over mij alleen? Wat een luxe 🙂

Nou, ik ben dus Ivo van Rinsum, ben op moment van schrijven 38 jaar en woon in Ede. Sinds dat ik in groep 8 terecht kwam en mijn vader een computer had aangeschaft om daar de facturatie / offertes mee te maken ( wat hij natuurlijk niet zelf kon en dit graag uitbesteedde aan mij ) was ik gefascineerd door computers. Ik zal nooit vergeten dat onze allereerste PC, een heuse 286 DX 20Mhz ( met turboknop naar 40mhz! ) en 20MB schijfruimte mij zoveel plezier en kennis gaf van een PC; daar moest ik meer van weten. Al sparende voor een nieuwe ( eigen ) PC heb ik op dit oude bakbeestje de beginselen geleerd van mijn IT carrière. Vervolgens kwam er telkens een nieuwere / snellere machine waarop ik, tot soms wel 10x per dag, Windows 95 installeerde om te kijken hoe dit proces in zijn werk ging en wat je er allemaal aan kon wijzigen om het sneller te laten gebeuren. 
Helemaal toen Windows XP en de verschillende Server installaties kwamen met bijbehorende technieken ( HyperV / VMWare / SQL / IIS etc ) kon ik mijn lol niet op. Al was het alleen om te kijken hoe de installatie ging of hoe een bepaalde setting iets wijzigt; menig uren is hier aan opgegaan.

Toen mijn studie klaar was, ben ik begonnen als Helpdeskmedewerker, maar daar kon ik al snel mijn spreekwoordelijke ei niet meer kwijt ( ik wilde en kon meer… )  en ben ik op zoek gegaan naar een uitdagende baan welke ik gevonden had bij een transportbedrijf. Daar was ik samen met 2 andere IT’ers verantwoordelijk voor het gehele IT-landschap met daarbij dus ook de benodigde server-componenten. Daar heb ik o.a. de fijne kneepjes van SQL en IIS geleerd, het beheer van een Active Directory, Exchange-servers, rechten-structuren, incident-management enz. Kortom; de zogenaamde spin-in-het-web. Een heerlijke functie waar ik mijn kennis enorm op kon schroeven. Vanuit daar begon de echte ontwikkeling naar mijn uiteindelijke passie; Technisch Applicatiebeheer.